Руският президент Владимир Путин настоя , че Украйна никога не

...
 
Руският президент Владимир Путин настоя , че Украйна никога не
Коментари Харесай

Путин настоява, че Украйна никога не е съществувала преди СССР

 

Руският президент Владимир Путин настоя, че Украйна в никакъв случай не е съществувала „ в историята на човечеството “ до основаването ѝ от Съветския съюз (1922 г.), една от главните аргументи, заради които Кремъл оправдава военната си интервенция в прилежаща страна, оповестяват „ Суисинфо “ и съветски медии.

„ Съветските управляващи сътвориха Съветска Украйна. Това е известно нещо. И до тогава Украйна не е съществувала в историята на човечеството “, сподели Путин на среща с ръководителя на Конституционния съд Валери Зоркин.

Путин направи коментара, до момента в който разглеждаше картата на Руската империя, формирана във Франция през 17 век, дадена му от Зоркин, който през днешния ден получи държавна премия в Кремъл.

На тази карта, съгласно съветски медии, са маркирани няколко територии, като Федерацията на Полша и Литва, само че не и Украйна като самостоятелна единица.

По време на церемонията в Кремъл Путин изяснява, че част от съветския народ е била отделена от останалата част от страната заради „ историческа неправда “, намеквайки за разделянето на Съюз на съветските социалистически републики на петнадесет самостоятелни страни през 1991 година

„ Но при всичко те в никакъв случай не са преставали да бъдат наши хора “, сподели той.

Това е същият мотив, който Путин повтаря от години и изложи по време на историческо телевизионно послание на 21 февруари 2022 година, три дни преди началото на актуалната военна акция.

Руският президент счита, че Киев би трябвало да благодари на създателя на Съюз на съветските социалистически републики Владимир Ленин за това, че разреши основаването на Украинската руска социалистическа република.

Съюз на съветските социалистически републики е основан през декември 1922 година като федерална страна. Точка 26 от контракта планува правото на всяка република свободно да напусне съюза. Руснаците и украинците бяха с равни условия в този съюз.

Етикети: ПутинСССРУкрайна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР